0 Läs mer >>
Tidigare i veckan sa jag till Jennifer att Dino borde känna sig snygg på söndag, vilket han skulle. Så efter att vi beställt fint väder drog vi iväg och plåtade lite. Och man blir aldrig besviken när det handlar om den här grabben. Han är så stor och snyg så det finns inte. Perfekt modell. Det finns dock en liten hatkärlek mot solen från min sida. Pälsen glänser ju så otroligt läckert men fan för dom där förbaskade skuggorna.

Som ni säkert ser är det mycket bättre skärpa på dom här bilderna som är tagna med 50-135an. Så hädanefter kommer jag hålla mig till den tills jag skickar iväg alltihopa. När jag nu tar mig för att göra det.







Dino

0 Läs mer >>
 Igår ställde fina Cecilia upp och stod modell för mig. Man skulle kunna säga att det egentligen är första gången jag fotar porträtt på människor. Jag har gjort det innan men då mest bara för att "testa". På ett sätt är det svårare än att fota porträtt på djur. Även om Cecilia skötte det mesta själv så har jag svårt att hitta bra vinklar och poser. Något jag helt klart måste plugga på. Sen är fokusen inte helt lätt på nya kameran. Funderar på om jag måste skicka in utrustningen för att kalibrera kameran med objektiven. Hmm. Fotade igår med mitt 50mm så ska prova 50-135 nästa gång. Tycker det leverade bättre skärpa när jag fotade hundarna ett par veckor sedan.

Absolut första gången jag provar på motljus och dom blev snabbt favoriterna!





 

Cecilia

0 Läs mer >>
Brist på motiv, tråkigt väder och ett extremt fotosug gjorde att jag begav mig till dammen här i närheten och fotade änderna. Dom var dock inte speciellt sammarbetsvilliga trots att jag hade en brödskiva med mig. När jag fokuserade mig på en av dom latjade dom andra och flög omkring och när jag försökte vara beredd för att få något flygfoto så satt dom stilla och snackade skit med varandra. Gör nog ett nytt försök en annan dag.







Änder

2 Läs mer >>
Hade två glada härliga modeller idag som ställde upp med kort varsel. Med sol och plusgrader blev det fort varmt för både hundarna och mig men dom var tappra. Sedan är det en fröjd att fota tävlingshundar, allting går väldigt fort och smidigt. På en timme var action-bilder, porträtt och "bildvisning" klar. Jag är själv väldigt nöjd!

Första gången jag får testa kameran ordentligt och kommer krävas några fler gånger innan jag verkligen fått haj på den. Bara när man ska byta en iställning så måste man ta en liten betänketid. Men i övrigt är jag supernöjd, så länge jag själv hänger med så gör kameran det med. Måste dock träna på att fota svarta hundar, märker att det blir nämnvärt svårare att hitta fokus.

Känns dock otroligt bra att äntligen vara igång igen. Få inspireras och utvecklas!















Pinglan och Ally

1 Läs mer >>
Det finns en anledning till varför jag har hållit på den här bloggen några månader. Och den anledningen är att jag har varit på G med att köpa en ny kamera. Och igår fick jag äntligen fara och hämta den. Efter ca 4-5 år med min 450D  känns det otroligt skönt att ha en 7D i handen. Jag är säker på att den kommer passa mig perfekt. Vid en tidigare praktik hade jag turen att få testa på den modellen, om än bara vid produktfoto, och känslan jag fick var oslagbar. Jag ser fram emot massor av roliga session tillsammans med min nya trotjänare!

Glöm inte bort att lämna en liten kommentar och berätta vad ni tycker om bloggen och framförallt nya loggan ni ser längst upp.

Äntligen är du här mi...

0 Läs mer >>
Hej och Välkommen till min blogg!

Jag heter Angelica folkesson, är uppvuxen i Sveriges minsta kommun Bjurholm men har sedan ett antal år varit bosatt i Umeå. Med ett brinnande intresse för hundträning och fotografering har jag kombinerat dessa och insett hur otroligt tillfredsställande det är att kunna utöva mina största passioner samtidigt. Nog för att mitt arkiv till mestadels består av hund och hästbilder, så är människoporträtt någonting som växer sig allt större hos mig för varje gång jag utövar det.

Den här bloggen kommer jag att ha som komplettering till hemsidan, AFphoto.se, så att ni ska få en chans att inte bara se fler bilder från varje session men också för att ni ska få lära känna mig och min personliga stil.


Avslutar med min absoluta favoritbild genom åren på världens absolut bästa
Kiinaxx Kalabalik sommaren 2011

Välkommen till AFphot...